Peter: +31 65115 0438 Pascale: +31 65784 5663  info@lowgardens.com
Vrijdag en zaterdag zijn wij geopend van 10.00u tot 17.00u

Nieuws

Tuin Toer Zundert 2021

Lowgardens is een van de 8 deelnemers aan de Tuin Toer Zundert, welke plaats vind op zondag 4 juli. Hieronder leest u meer over de opengestelde tuinen.
Wanneer: 4 juli 2021
Tijd: van 10.00 – 17.00 uur
Toegang: gratis
Route alle tuinen: circa 35 km

De volgende tuinen doen mee.

Tuin de Geesthof van Kees en Lida van Gaal – Achtmaalseweg 139, Achtmaal

Tuin van 0,5 ha. Uitgestrekt gazon met rondom een verzameling van ruim 800 niet alledaagse bomen, struiken en vaste planten.
Collectie van een veertigtal, vooral speciale Buddleja soorten (vlinderstruiken). Ook staan er door de tuin verspreid een vijftigtal salvia soorten.
Alle planten zijn voorzien van een naamplaatje. Hobby matig vermeerderen we verschillende planten uit de tuin die te koop zijn.

Tuin van Kees en Corry van Aert – Achtmaalseweg 138, Zundert

Tuin rondom een boerderij in gedeelten aangelegd met veel vaste planten, waaronder Iris en Hortensia. Ook vinden een dertigtal Dahlia’s een plaatsje.
Er is een moestuin en er zijn op dit van oudsher fruitbedrijf een 10-tal appelrassen en diverse soorten peren en pruimen aanwezig. De oogst hiervan begint al eind juli en loopt door tot eind oktober. Van het geoogste fruit wordt sap gemaakt.
Er is ook een mogelijkheid om niet alledaagse vaste planten te kopen. De tuin is niet perfect, wél gezellig !

Bloemen uit eigen tuin van John Kustermans en Angela Roelands – Grote Heistraat 48, Wernhout

In 1996 kochten we het huis op een perceel van 9.000 m2.
We begonnen met elke keer weer een stukje tuin aan te pakken. Ons uitgangspunt was een grote zitkuil en vandaaruit is de tuin verder gegroeid. Alleen de grote loofbomen zijn nog overgebleven van de oude beplanting en verder is alles opnieuw aangepakt. Er zijn inmiddels allerlei zithoekjes, een veranda, een kasje, een fruitboomgaard, wilde bloemenveld, jeu-de-boules baan, kippen, grasveld, vaste plantenborders, onze geadopteerde kat Garfield en héél veel bloemen!
Sinds vorig jaar heb ik, Angela, mijn eigen onderneming in het kweken en verkopen van bloemen uit eigen tuin. Ook stellen wij onze tuin en gastvrijheid ter beschikking aan mensen met NAH ( Niet aangeboren hersenletsel) om samen met hun gezelschap te genieten van de rust in een prikkelarme omgeving.
We vinden het erg leuk om mee te doen met de Tuin Toer Zundert en hopen dat mensen die komen kijken net zo enthousiast zijn over onze tuin als wijzelf.
Tijdens de Tuin Toer Zundert exposeert beeldend kunstenares Fien Peeters in onze tuin met een reliëf serie in witte keramiek met als titel: “Vrouwelijke charme én rode keramiek bestaande uit tuin-dames”.

Lowgardens Nurseries van Pascale en Peter – Maalbergenstraat 26, Wernhout.

Als kwekerij van een diversiteit aan zeldzame en bijzondere plantensoorten is Lowgardens Nurseries een walhalla voor de plantenliefhebber. Prachtige kleuren, geuren en vormen verwelkomen u bij het binnenkomen. Het brede aanbod is ontstaan uit liefhebberij waarbij diversiteit en gebruikswaarde hoog in het vaandel staan. U vindt er een ruime keuze aan sierplanten, insecten- of vogellokkers, medicinale en zomaar eetbare planten. Natuurgetrouw geteeld, uiteraard zonder bestrijdingsmiddelen.
In onze zintuigen-strelende tuin kan je heerlijk ontspannen en in alle rust genieten van een bijzonder interessant sortiment uit verschillende werelddelen. Aangename zithoeken nodigen uit voor kruidenthee, -koffie en plantaardige, huisgemaakte botanische gebakjes van het seizoen. Er is een klein sfeervol Botanisch Atelier, centraal gelegen in de “The Natural Outdoor Plant Store” met een doorlopende expositie van botanische kunstwerken en meer van Pascale.
Overigens kunt u bij ons gebruik maken van ruime parkeergelegenheid wanneer u de route per fiets wilt vervolgen.

De tuin van Corrie en Johan Braspenning – Vossenbergstraat 5, Klein-Zundert

De langgevelboerderij is gebouwd in 1941 en is een gemeentelijk monument. In het midden van de tuin staat een rij van 21 beuken die vallen onder de Bomenverordening Zundert en dus nooit gerooid mogen worden. Vroeger was dit een appelboomgaard. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een mooie boerderijtuin van 3.000 m2 met een groot gazon en daar omheen borders met een grote diversiteit aan planten. Een fijne tuin waar het zowel in de zon als in de schaduw goed toeven is. Er is ook een fruittuin met diverse bessen, appels, peren, bramen en frambozen. Ook is er een schapenwei.

Klein Ekeby van Henk en Paul-Vic – Moersebaan 22, Klein-Zundert

Temidden van de landgoederen de Moeren, Wallsteijn en Buisse Heide en natuurgebied De Reten, ligt onze tuin Klein Ekeby. De tuin kenmerkt zich door een besloten deel rondom het huis gekenmerkt door een sterke hagenstructuur met daarbinnen rijke borders, boomgaard en moestuin. Buiten de hagen richt de tuin zich op het omringende landschap, met een balans tussen kleurige borders en natuurlijke bloemenweides. Hiermee ontstaat ook een aantrekkelijke leefomgeving voor vele vlinders, libellen, vogels en andere insecten.
In de tuin zijn meer dan 250 verschillende soorten aanwezig, waarvan de meeste vaste planten voorzien zijn van een naambordje.

Kwekerij De Plantage van Perry Pijnen – Antwerpseweg 91, Rijsbergen

Plantenkwekerij De Plantage is eigenlijk een uitgegroeide hobby die met een tunneltje in de achtertuin uitgegroeid is tot een kwekerij (plantencentrum) van ca 30.000 m2. In het hoogseizoen vind je bij ons circa 1.500 soorten. Onze passie is om van het plantencentrum een beleving te creëren. Het is nog niet helemaal af, maar kom het zelf beleven met uw eigen ogen! Zo hebben we een ingebouwde druivenkas met 10 soorten druiven, en krijgt onze showtuin van 3.000 m2 vorm. In de showtuin laten we een gedeelte van ons assortiment zien inclusief een gedeelte van de zomerbloeiers rondom 2 waterpartijen. Dit geeft u een idee over hoe uw tuin er met de planten ook uit kan komen te zien Tijdens de Tuin Toer Zundert kun je bij ons een soft-ijsje en/of saté met stokbrood nuttigen. De firma Nouws mechanisatie toont een demonstratie met grasmaaier robots en ander tuingereedschap.