Peter: +31 65115 0438 Pascale: +31 65784 5663  info@lowgardens.com
Vrijdag en zaterdag zijn wij geopend van 10.00u tot 17.00u

Nieuws

Nieuw logo ter ondersteuning van onze visie

Vanaf 2020 hanteert Lowgardens Nurseries & Consultancy een nieuw logo om nog meer de visie te benadrukken. Dat het over planten en sortiment gaat zal duidelijk zijn. Het gaat over nog veel meer.

Duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan. De teelt van planten is vanzelfsprekend mét de natuur en wordt ondersteund met natuurlijke en zoveel mogelijk met plantaardige middelen. Het doel van de kwekerij is niet nemen maar geven. (No CO²-footprint)
Plantdiversiteit is niet alleen belangrijk om de biodiversiteit te stimuleren maar geeft ook meer verbinding en wisselwerking in de breedste zin van het woord. De Aarde is gebaat bij plantdiversiteit, niet alleen op wereldniveau maar ook op kleine schaal, zoals in uw tuin of zelfs op uw balkon.

Etnobotanie leert ons als mens (samen) te werken met planten. Het benutten van planten kan op vele manieren en voor veel doeleinden. Voeding, medicinaal en als gebruiksmaterialen zijn een paar voorbeelden, er is meer…
Kennis van sortiment is belangrijk voor bovenstaande, daarom is Lowgardens’ Natural Outdoor Plantstore voorzien van handige informatiebordjes. Handig voor studie en uitwisseling. De etnobotanische tuin is daar een verlengstuk in.
Het aanbod van planten bij Lowgardens is divers, duurzaam en bruikbaar. Het nieuwe logo heeft de wortels centraal, zowel letterlijk als figuurlijk.